+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl

Alma - Bezieling aan De Lind

Datum
06-08-2019

Bezieling aan De Lind

Sterrenchef Wouter van Laarhoven zag het helemaal voor zich: een eigen restaurant in de Spoorzone Tilburg. Het was op een haar na rond, totdat hij in contact kwam met Mobion. Het eigen restaurant komt er… alleen in Oisterwijk; in het pand van het voormalig Hotel-Restaurant van Cas Spijkers, waar nu ook al de horeca-hotspots De Swaen en Moor gezeteld zijn. “Deze kans was te mooi om te laten lopen.”

Cas Spijkers wordt gezien als één van de grondleggers van de culinaire scene in Nederland. In zijn restaurant aan De Lind bereikte hij twee Michelinsterren. “Er zit heel veel ziel in het pand”, aldus Van Laarhoven. Het is één van de redenen waarom hij en zijn partner Malou Hagenaars het restaurant ‘Alma’ gedoopt hebben; het Spaanse woord voor ‘ziel’. “Daarnaast hebben we ook echt de ambitie om topkwaliteit fine dining te bieden. We willen onze gasten raken tot in het diepste van hun ziel.”

Verder dan wenselijk

Van Laarhoven kent wat dat betreft het klappen van de zweep. Zijn kookkunsten werden al een keer met een ster bekroond in restaurant De Molen in Kaatsheuvel. Daarna stond hij in Wynwood in Eindhoven. Mede door het volume van die zaak kon hij daar niet het gewenste niveau halen en besloot voor zichzelf te beginnen. “Van Wynwood heb ik geen seconde spijt, maar qua koken ging ik wel iets verder van mezelf afstaan dan wenselijk”, zei hij daarover tegen Misset Horeca. 

Toegankelijk zusje

Alma wordt echter 100 procent Wouter en Malou. Op de bovenverdieping is plek voor 48 stoelen fine dining. “Met zo’n omvang kun je een 6- of 7-gangen menu de juiste verfijning geven qua ambacht, creativiteit en signatuur. Het wordt topkwaliteit, maar wel in een informele setting.” Daaronder komt de bodega; het ‘toegankelijke zusje’, legt Van Laarhoven uit. “Je hoeft daar niet persé te eten. Een bespreking onder het genot van een goed glas kan ook. Maar lekker eten kun je er natuurlijk wel. We denken dan meer aan ‘shared dining’.” Overigens blijft op de benedenverdieping het huidige restaurant De Swaen van Frans Knaapen gewoon bestaan.

Klassiek

De basis van de keuken van Alma is Frans. “Ik ben klassiek opgeleid, dus dat is mijn vertrekpunt, maar het zal niet afgekaderd blijven tot dat segment. We verwerken invloeden vanuit de hele wereld.” Van Laarhoven en Hagenaars waren overigens al heel ver met een met een ander pand in de Spoorzone Tilburg. “Toen liepen we via-via Mobion tegen het lijf en kwamen we in gesprek over De Lind 45a. We zaten snel op één lijn. Dit pand heeft zo veel culinaire historie. Bovendien sloot het naadloos aan bij onze plannen. Echt een geweldige stek.” Die mening wordt gedeeld door Gard Stals, directeur Vastgoed van Mobion Group. “We zijn namens vier particuliere beleggers bij dit project betrokken. Het maatschappelijk rendement staat daarbij voorop. We willen dat op zo’n prominente plek in Oisterwijk echt iets van toegevoegde waarde komt voor de gemeenschap en het dorp. Dat is met Alma erg goed gelukt.”

Ster

De planning is dat Alma in het laatste kwartaal van dit jaar de deuren opent. Op weg naar een ster, is dan de vraag die zich meteen aandient. Van Laarhoven: “Tja… de locatie en de ambitie lenen zich er zeker voor. Wij gaan met ziel en zaligheid voor het hoogst haalbare, maar laten de uiteindelijke beoordeling graag aan anderen over.”

 

ALMA 3 

190526 WM BovenA

190526 WM Wijnkast

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.