+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl

Een werkplek om trots op te zijn

Datum
15-09-2018

Mobion Group creëert gebouwen om trots op te zijn. Omdat ze maatschappelijk relevant zijn, voorzien in een duidelijke behoefte en de omgeving mooier maken. Open Monumentendag is een mooi moment om even stil te staan bij ons eigen kantoorpand, welke we in 2004 totaal renoveerden.

Zo dateert het prachtige kantoorpand van Mobion Group aan de Lind 42 in Oisterwijk uit de zeventiende eeuw. Het kende kalme dagen als voornaam woonhuis, drukke dagen als herberg, lichte dagen als romantische trouwlocatie en donkere dagen na een verwoestende brand. De eerste bekende eigenaar was Antonie Herbert Smits, die na een brand in 1660 het pand herbouwde tot kleine herberg met een brouwerij. Daarna werd het vanaf 1771 meer dan een eeuw bewoond door verschillende generaties van de familie Rijpperda.

nieuw

Hoofdpostkantoor

Sommige mensen kennen In de Drye Swaentjes beter als Het Versterhuis, een herinnering aan haar laatste bewoner: kantonrechter Mr. A. De Balbain Verster. Hij woonde er tot 1915 met Igminia Rijpperda. In de twintigste eeuw heeft In de Drye Swaentjes verschillende bestemmingen gekend. Van bedrijfsgebouw voor sigarenfabriek ‘De Huifkar’ tot hoofdpostkantoor en expositieruimte.

Nieuw leven

“Zo’n rijke geschiedenis doet ons watertanden”, vertelt Gard Stals, directeur Vastgoed bij Mobion Group. “We zijn er dan ook maar wàt trots op dat wij nu werken vanuit deze parel in het karakteristieke hart van Oisterwijk. Mobion Group investeert graag in projecten die een dorp of stad nog mooier maken.” Zo wist Jeroen Weijers van Van Oers Weijers Architecten zo’n vijftien jaar geleden In de Drye Swaentjes weer nieuw leven in te blazen, zodat het klaar is om ook de komende eeuw geschiedenis te schrijven.

Luiken

PNB001047897 2

“Dit gebouw is één van de oudere panden van Oisterwijk. We hebben alle niet-authentieke elementen verwijderd en aan de hand van foto’s en oude tekeningen zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat hersteld”, legt Jeroen Weijers uit. “De spanten die uit de vroegste jaren van het pand dateren zijn nog te zien. De dakkapellen die er in een ver verleden op zaten, zijn weer terug geplaatst. De opvallende lambriseringen en de luiken aan de voorkant stammen uit latere tijden, maar zulke doordachte, kwalitatieve toevoegingen hebben we behouden. Die horen inmiddels bij de geschiedenis.”

Licht en lucht

oud2

Het pand moest daarnaast ook geschikt gemaakt worden als kantoor. Zaken als toiletten, werkkasten, isolatie en duurzame installaties waren niet aanwezig en het was relatief donker van binnen. Weijers: “We hebben daarom gekozen voor een moderne uitbreiding aan de achterzijde. Een blok waarin een aantal ondersteunende functies zijn ondergebracht. Door dat contrast te zoeken, benadruk je juist de oude waarde van de rest van het pand en tegelijk creëerden we zo meer ‘licht en lucht’, in de ruimte die nu dienst doet als ontvangstruimte. De rest van het pand is door slimme isolatie en installaties verduurzaamd. Zo is het gebouw klaar voor de 21ste eeuw, zonder haar historische karakter te verliezen.”

oud

Trots

Gard Stals: “Ons pand symboliseert hoe wij naar vastgoed kijken en aan onze projecten werken. We willen de verhalen van gebouwen koesteren, originele elementen bewaren en waarde toevoegen aan een rijk verleden. We worden blij van panden op mooie locaties en authentieke gebouwen met historische betekenis. Geïnspireerd door tijden van weleer kijken we bij het verbouwen en verduurzamen uit naar de toekomst.”

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.