+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl

Nieuwe eigenaar voor gerestyled winkelcentrum

Datum
22-08-2019

QX Real Estate heeft het winkelcentrum Bouwlingplein van Mobion Group overgenomen. De onlangs opgeknapte Oosterhoutse ‘mall’ is opgenomen in een vastgoedfonds voor beleggers. “Het centrum is fraai gerestyled en verbeterd en daarom voor ons een goede investering.”

Bouwlingplein bewerkt foto 2

Toen Mobion het winkelcentrum in 2017 kocht was het sterk verouderd. Enkele miljoenen investeerden zij en hun partners in een make-over. Zo werd bijvoorbeeld door toevoeging van raampartijen het centrum veel lichter en transparanter gemaakt. Ook werd een slag gemaakt qua verduurzaming. “Binnen maken we gebruik van led-verlichting en zijn wanden en bankjes gemaakt van duurzaam hout. Verder hebben we veel groen toegevoegd”, licht Gard Stals, directeur vastgoed van de Mobion Group, toe. Tenslotte onderging het shopping centre een naamswijziging. Het verwarrende ‘Bouwlingcentre’ werd ingewisseld voor het kloeke ‘winkelcentrum Bouwlingplein’.

Risicoprofiel

“Die hele koers sprak ons aan”, aldus Bram Lopik, directeur van QX Real Estate. “Het winkelcentrum is up to date. We kunnen er het komende decennium mee vooruit. Er is enthousiasme onder bezoekers en de, deels nieuwe, huurders (ABN Amro, Pieperz). In de mix met de appartementen is er continuïteit van huurstromen, waardoor een beperkt risicoprofiel ontstond. Na een plezierig en transparant traject met Mobion hebben we het dan ook graag gekocht.”

Ingedut

QX Real Estate heeft het winkelcentrum in een separaat vastgoedfonds ingebracht. Veertig particuliere investeerders en een bank zorgen voor de financiering. Lopik: “Er was sowieso veel belangstelling bij onze partners om te participeren in deze investering.” Hetzelfde geldt overigens inmiddels ook bij winkelketens om in het winkelcentrum gevestigd te zijn. Net deze week tekende een grote non-food-discountwinkelketen de huurovereenkomst voor de grootste nog beschikbare ruimte, zo’n 800 vierkante meter, wat de populariteit onder de Oosterhouters voor dit ooit ingedutte winkelcentrum alleen maar verder zal doen toenemen. “Nog geen jaar na oplevering is er nog slechts 200 vierkante meter beschikbaar. Een mooi resultaat!”

Bouwlingplein bewerkt foto 3

Bouwlingplein bewerkt foto 4

 

Pieperz

 

Action2

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.