+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl

Verleidelijke chocolade in monumentaal pand

Datum
14-01-2020

Voor een onweerstaanbaar cadeautje moet je bij Coco & Sebas zijn. Van pindarots tot luxe chocoladeornament: alles gaat er stijlvol verpakt de deur uit. Op 29 november 2019 opende het jonge bedrijf (“We zijn de start-upfase net ontgroeid”) een brandstore in een monumentaal pand van Mobion Group / 3B Group aan de Vughterstraat 2 in Den Bosch. Zo vlak voor de feestdagen konden ze rekenen op een hartelijk welkom van de Bosschenaren. De chocolade die ’s morgensvroeg door de patissiers werd binnen gebracht, was binnen een paar uur verkocht.

Coco & Sebas is een ambachtelijk chocoladebedrijf. “Zoals veel patissiers kiezen we voor goede cacao, mooie ingrediënten en maken we verschrikkelijk lekkere producten, maar we onderscheiden ons van de rest door de bijzondere verpakking die van een lekker chocolaatje een echt verwencadeau maakt”, legt algemeen directeur Roger Scheeren uit. Eén van de oprichters begon Coco & Sebas in 2016 in zijn ouderlijk huis in Best, maar dat werd al na een paar maanden te klein.

IMG 7955

Chocoladebeleving
Vanuit Best verhuisde het bedrijf naar het huidige atelier in Oirschot. Dagelijks maken zeven patissiers daar met de hand chocoladeproducten, waarna een verpakteam zorgt voor de finishing touch. Scheeren: “Onze belangrijkste tak van sport is business-to-business. Zo leveren we op maat gemaakte chocoladecadeaus aan bijvoorbeeld casino’s. We willen mensen laten zien, proeven en beleven wat wij kunnen met chocolade, dus waren we ook al een tijdje op zoek naar een locatie waar we ons merk in zijn volledigheid kunnen laten zien aan consumenten.”

Impuls
Bij toeval werd Scheeren gewezen op het pand van Mobion Group / 3B Group aan de Vughterstraat. “Het pand heeft karakter en staat in de mooie binnenstad van Den Bosch. Dat geeft net wat extra cachet aan het merk.” Bij een premium chocoladebedrijf hoort ook een premium uitstraling en de locatie gaf de doorslag. “We zijn vooraf een aantal keren in Den Bosch gaan kijken naar hoeveel mensen er rondlopen. Op deze plek is het altijd druk. Het is de toegangspoort naar de stad, iedereen die het centrum in- of uitloopt komt erlangs. Chocolade is een impulsproduct, dus perfect om als cadeautje mee te nemen voordat je weer de trein of auto instapt”, aldus Scheeren.

Sinterklaas
Opvallend was de snelheid waarmee de overeenkomst met Mobion Group / 3B Group gesloten werd. In september vond het eerste telefoontje plaats en in november was er al een feestelijke opening. “Een chocolatier moet het hebben van december, dus we wilden per se voor Sinterklaas open. De verf was nog amper droog tijdens onze grand opening, maar het was een mooi feest en vanaf het eerste moment waanzinnig druk.”

Brabantse roots
“Met veel plezier verwelkomen we Coco & Sebas”, zegt Patrick van Rijt, CEO van Mobion Group. “We investeren graag in bedrijven waar ambacht en lekker eten centraal staan. Onze panden hebben vaak historische betekenis, maar samen met onze huurders maken we er plekken van die ook anno nu van waarde zijn. Bovendien heeft Coco & Sebas net als Mobion Brabantse roots. Mooi dat hun eerste brandstore in een Brabantse stad zit.”

 

IMG 5420

 

IMG 5511

 

 

 

 

 

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.