+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl

Vierde locatie Pieperz draait als een tierelier

Datum
26-05-2019

Pieperz is zeker geen gewone snackbar. Het is eerder een concept in de lijn van McDonalds en KFC, alleen voert dan het boerenleven de boventoon in ‘look and feel’. De tafels zijn gemaakt van de voorkanten van oude tractoren en melkbussen krijgen een tweede leven als lampen. Her en der staan oude landbouwmachines, zoals aardappelrooiers, opgesteld. Het idee is ontsproten uit het brein van Ton Verhoeven. Vrijwel zijn gehele werkzame leven komt terug in het concept van Pieperz. Zo was hij directeur Internationale Projecten bij Cebeco, waarbij hij veel aardappelprojecten in de voormalige Sovjet-Unie aanstuurde. Daarna kocht hij een bedrijf dat landbouwmachines produceerde. Het zijn precies de ingrediënten in de succesformule van Pieperz, wat Verhoeven aanstuurt samen met oud-Sligro directielid Stijn Welsing. 

Pieperz1def4

Karakteristiek

“Ik vroeg me af hoe het kon dat de grote gele M met zo’n 235 locaties fors meer omzet draait dan alle 5.000 snackbars bij elkaar”, licht Verhoeven de geboorte van Pieperz toe. “Zo’n snackbar met tl-verlichting, een vitrine met nepgroen tussen de snacks en een gokkast is gewoon niet meer wat mensen willen.” De vestigingen van de Brabantse onderneming stralen daarom allemaal sfeer uit. “Het liefst zitten we ook in een karakteristiek pand, zoals onze vestiging in Veghel die in een oude fabriek is gevestigd. Daarom was ik in eerste instantie ook niet erg geporteerd van deze locatie in een winkelcentrum, maar nadat Gard Stals van Mobion me geïnformeerd had over de plannen met het centrum, raakte ik steeds enthousiaster. De samenwerking met Mobion verliep vervolgens erg goed.” Inmiddels is Oosterhout de best lopende vestiging van Pieperz.

Pieperz 4 

Bintjez

De beleving in de Pieperzs is een belangrijke pijler onder het concept. “Bij ons eet dan ook 70 procent van de gasten het eten in de zaak op. Dat vraagt om meer ruimte.” Pieperz Oosterhout is een zaak met 80 zitplaatsen binnen en 25 buiten. Nog belangrijker volgens Verhoeven is echter de kwaliteit van het eten. Zo heeft het bedrijf door Oliehoorn eigen frituurolie laten ontwikkelen en heeft pootgoedontwikkelaar HZPC een eigen aardappelsoort geteeld, toepasselijk ‘Pieperz’ genaamd. Friet van deze aardappel blijft langer krokant en is romiger: tot drie keer kauwen moet het frietje knapperen in je mond. En dat wordt herkend door publiek en professionals. Zo eindigde Pieperz een keer als tweede (10-) en een keer als derde (9,5) in de AD friettest en won het de Cafetaria Top-100 Publieksprijs. Verhoeven: “Eerst wilde ik de zaak ‘Bintjez’ noemen en ook met die aardappel aan de slag gaan, maar de teelt daarvan is verre van milieuvriendelijk, dus dat bleek geen goed idee.”

Pieperz 6 Pieperz 6 def

Apenheul

De derde pijler onder het concept is de herintroductie van oude merken, waarvan Verhoeven de rechten heeft gekocht. Zo drink je bij Pieperz frisdrank van Exota en eet je een ijsje van Davino; ooit het tweede ijsmerk van Unilever dat het aflegde tegen Ola. Met de ervaringen van de eerste vier vestigingen is Verhoeven vol vertrouwen voor de toekomst. Voor eind juli gaat het vijfde filiaal open op Strijp-S in Eindhoven en ondanks dat hij het liefst dichtbij huis houdt, gaat dit jaar ook de eerste niet-Brabantse Pieperz van start… op de Apenheul.

Een goed thuis

“Voor ons zit de uitdaging erin een mooi concept een goed thuis te bieden”, aldus Gard Stals, directeur Vastgoed van Mobion. “We zijn een kleine organisatie, werken het liefst met vaste partners en staan dichtbij onze huurders. Zo kunnen we snel schakelen en inspelen op de laatste trends. Daarnaast stimuleren we onze huurders om te kiezen voor duurzame oplossingen. Dit doen we vanuit overtuiging en tegelijk met een gezonde dosis realiteitszin. Duurzaamheid gaat vaak over slim isoleren, alternatieve energiebronnen en het achterlaten van een kleine ecologische voetafdruk. Bij Pieperz denken ze er net zo over.”

Pieperz 7 Pieperz 5 def

 

 

 

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.