+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl

XXL-ontwikkelingen in Zevenaar

Datum
19-03-2019

Als ontwikkelende belegger voegen we graag waarde toe aan het vastgoed; zowel op economisch als maatschappelijk vlak. Ons nieuwste project in Zevenaar is er zo eentje. Samen met onze partners ontwikkelen we het grootste kavel (190.000 m2) op BusinessPark 7Poort tot een modern XXL-distributiecentrum, inclusief dertien hectare zonnepanelen op het dak.

 2557 EXT 02 LR3

 

Door schaalvergroting en digitalisering voldoet een flink deel van het logistieke vastgoed niet meer aan de eisen die de sector tegenwoordig stelt. Zo is de vrije hoogte in maar liefst twee derde van de aangeboden panden lager dan de nieuwbouwstandaard van 12,2 meter. De toekomstige huurders van ons distributiecentrum in Zevenaar hebben daar geen last van. Dit pand van 130.000 vierkante meter, met ruimte voor maximaal vijf warehouses, is volledig toegerust voor de toekomst. Van klimaatbeheersing tot beveiliging en van logistieke ontsluiting tot aan duurzaamheid. 

26 voetbalvelden 

Voor ons is dat laatste punt belangrijk. De mogelijkheden om bij te dragen aan verduurzaming zijn legio. Die benutten we dan ook graag. In dit geval onder andere door 26 voetbalvelden aan zonnepanelen op het dak te leggen. De panelen kunnen jaarlijks zo’n 25 miljoen kilowattuur energie generen; goed om 8.000 huishoudens van stroom te voorzien 

Arbeidsmarkt 

Naast de goede bereikbaarheid is ook de situatie op de arbeidsmarkt een reden geweest om voor Zevenaar te kiezen. Op andere logistieke hotspots als Venlo en Tilburg zijn medewerkers nauwelijks te vinden. In en rondom Zevenaar is er nog relatief veel aanbod. Dat maakt vestigen aldaar een stuk aantrekkelijker. 

Eind 2020

De verwachting is dat het multifunctionele XXL-distributiecentrum, dat Mobion en haar partners samen met Gazeley ontwikkelt, eind 2020 gereed zal zijn.

 

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.