+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl
Location
Oisterwijk, The Netherlands
Type
Belegging

De Swaen

Oisterwijk

Ons hart gaat sneller kloppen van historische panden met een verhaal. Bijvoorbeeld van De Swaen in Oisterwijk, gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw. Door de witgepleisterde gevel met omlijste paneeldeuren en de veranda met gietijzeren zuilen is het pand van de buitenkant al een plaatje.  

Maar het verhaal áchter het pand was voor ons de doorslaggevende reden om het volledig te restaureren, in ere te herstellen en te behouden voor de toekomst. Vroeger was De Swaen – dat toen nog De Zwaan heette – eigendom van meubelfabrikant Henk Aan de Stegge. Een rasondernemer, met een goed gevoel voor pr. Misschien herinnert u zich de reclame voor de Meubelfabriek nog wel. Met een simpel ‘klop, klop’ bewees hij de kwaliteit van zijn massieve, eiken meubels.

Cas Spijkers

Aan de Stegge kocht het hotel-restaurant De Zwaan en verbouwde het in 1977 ingrijpend. De inrichting werd uiterst deftig met antiek, kroonluchters, gouden accesoires en Italiaans marmer. De chiquere spelling van de naam kreeg het pand erbij cadeau. Aan de Stegge ontving er graag zijn relaties in plaats van in de fabriek zelf. Niemand minder dan Cas Spijkers was jarenlang de chefkok van De Zwaan en hij bezorgde het in 1984 een tweede Michelin-ster. 

Monument

Het pand heeft inmiddels een bijzondere plek in de harten van de Oisterwijkers. En ook in dat van ons. We kochten het gemeentelijk monument daarom samen met enkele partners op en hebben het volledig gerestaureerd. Sinds 2006 wordt het pand verhuurd aan Restaurant De Swaen en Moor. Zo werd een stukje Oisterwijk bewaard

 

 

 

Vastgoedinvesteringen

Mobion Group investeert in bijzonder vastgoed, dit doen we met hart en ziel. Als ontwikkelende belegger streven we ernaar de wereld een beetje mooier en beter te maken. We willen waarde toevoegen. Letterlijk door mooi vastgoed te koesteren of een goed concept een thuis te bieden, maar ook door te investeren in bedrijven die voorzien in een duidelijke behoefte.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten waar ons hart sneller van gaat kloppen. Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.

Neem contact op

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.