+31 (0)13 523 11 50
info@mobion.nl
Location
's-Hertogenbosch, The Netherlands
Type
Transformatie

Versmarkt

Versmarkt Van Heinde wilde haar klanten meer betrekken bij vers, gezond en eerlijk eten. Daar kozen ze een prachtige locatie voor: het voormalig Stedelijk Museum in ‘s Hertogenbosch. Het pand ligt in het Paleiskwartier, één van Nederlands eerste grote binnenstedelijke transformatiegebieden, een plek waar Mobion reeds geruime tijd actief is. Den Bosch voelt aan als onze tweede thuisstad.

Grootste zonneboiler van Nederland

Het Paleiskwartier is een verlengstuk van de binnenstad van ‘s Hertogenbosch en staat bekend om haar eigentijdse architectuur. Daarnaast is er bij de ontwikkeling van dit gebied extra aandacht besteed aan duurzaamheid. In het hart van de wijk ligt de grootste zonneboiler van Nederland om de woningen, kantoren en commerciële ruimtes mee te verwarmen en te koelen. Zonnepanelen, duurzame bouwmaterialen en elektrische deelauto’s maken deze innovatieve wijk compleet.  

Bedrijfsinvestering én vastgoedinvestering

In dit project combineerden we onze twee takken van sport. We investeerden in een vernieuwend concept en konden het daarnaast een bedrijf een thuis bieden in een fantastisch industrieel pand uit 1950. Architecten Brinkman & Van den Broek & Brakema ontwierpen het destijds als chemisch-pharmaceutische fabriek. Later organiseerde het Stedelijk Museum er tentoonstellingen over hedendaagse vormgeving en beeldende kunst.

Getransformeerde markthal

Bij Mobion Group houden we van zulke authentieke gebouwen met maatschappelijke relevantie en historische betekenis. We transformeerden de ruimte van 2000 m2 in een markthal voor streekproducten, horecagelegenheid en een kenniscentrum over voeding. Onder de Versmarkt kwam een parkeerkelder. Daarnaast werden de gevels en het dak grondig gerenoveerd en kwamen er aan aantal verdiepingsvloeren in de hal. Zo wisten we een opvallend pand in het centrum van Den Bosch te behouden voor later. Vele Bosschenaren doen er nu dagelijks boodschappen. Inmiddels is de Versmarkt een combinatie geworden van supermarkt Emté en biedt het tevens onderdak aan Brasserie Van Heinde, Bagel & Beans en de stadsbrouwerij van Jongens van de Wit

Vastgoedinvesteringen

Mobion Group investeert in bijzonder vastgoed, dit doen we met hart en ziel. Als ontwikkelende belegger streven we ernaar de wereld een beetje mooier en beter te maken. We willen waarde toevoegen. Letterlijk door mooi vastgoed te koesteren of een goed concept een thuis te bieden, maar ook door te investeren in bedrijven die voorzien in een duidelijke behoefte.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten waar ons hart sneller van gaat kloppen. Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.

Neem contact op

Kom in contact

Samen werken aan vastgoed

Interesse in een samenwerking? Neem contact op en we verwelkomen u graag bij de Mobion Group-familie.